Smart City Pentru Companii

Cu ajutorul cursului, vei putea:

să înțelegi cea mai nouă industrie a României
100%
să stabilești care este rolul și locul companiei tale în industrie
100%
care este mărimea (piața) Industriei Smart City
100%
ce presupune convergența și implicarea comunitară
100%
cine cumpără Smart City
100%
să pui echipa să facă un proiect Smart City
100%

Curs actualizat: 12 mai 2021
Lector: Eduard Dumitrașcu
Limba cursului: română

Categorie curs: Smart City
Nivel de curs: avansat

Durata cursului: 2 zile intensiv
Sesiuni online + studiu individual + examen
12 module – 40 lecții

Lectorul cursului

Eduard Dumitrașcu

Președinte Asociația Română pentru Smart City 

Agenda cursului

Descrierea cursului Smart City pentru Companii

România are un potențial de dezvoltare unic în istoria recentă. Contextul actual, tranziția către economia digitală, sursele de finanțare disponibile precum și presiunea civică pozitivă, fac din proiectele Smart City să reprezinte și să genereze o nouă industrie – o industrie dinamică, multidisciplinară, ancorată în realitate și conectată la cele mai noi tehnologii.

Realitatea descrisă mai sus reprezintă o oportunitate majoră pentru companii din diferite domenii – fie că ne referim la capabilități de integrare, gestionare sau livrare de produse și servicii.

Soluțiile inteligente pe care le găsim în proiectele Smart City aduc beneficii atât cetățenilor cât și comunităților – mediului de afaceri, academic, social, etc. La rândul lor – companiile locale au oportunitatea de a fi parteneri în aceste proiecte prin oferirea de bunuri și servicii administrațiilor locale.

Un aspect extrem de important este acela de a înțelege rolul autorităților locale și centrale – instituțiile publice vor trebui să creeze legislația, climatul și să faciliteze colaborarea dintre acestea și mediul academic, mediul privat și societatea civilă. Pregătește-ți compania să fie parte activă în acest ecosistem. Această abordare se vede deja cum funcționează în proiecte și inițiative precum cele de la Cluj, Oradea sau Alba Iulia.

Cursul nostru are aceeași abordare, respectiv relația companie – instituție publică – cetățean. Primele inițiative și proiecte de Smart City din România s-au dezvoltat pe această logică, fără prea multe interacțiuni între diferitele verticale.

Cu toate acestea, nevoia de dezvoltare a comunităților a făcut ca ele să forțeze o abordare multidisciplinară și sectorială – astfel încât să poată răspunde la provocări economice și sociale mai complexe. O abordare intersectorială aduce beneficii comunităților, cetățenilor și ar trebui să aducă și companiilor – fie că ne referim la reprezentanțele multinaționalelor prezente în România sau la cele locale. Asociația Română pentru Smart City a reușit să catalizeze piața autohtonă, implicând autoritățile locale, centrale, mediul academic, societatea civilă și chiar unele instituții internaționale. 

Principalele probleme ale industriei rămân în continuare cele ce țin de leadership-ul local și central, înțelegerea surselor de finanțare, capacitatea de scriere a proiectelor precum și managementul acestora alături de o reticență a unor funcționari publici privind schimbarea modului de a face administrație.

Ce oferim:
– prezentare multidisciplinară
– o platformă de schimb de experiență și de bune practici
– studii de caz locale – exemple de proiecte Smart City realizate de la 0
– sesiuni interactive cu lideri din administrația locală (primari, viceprimari, city manageri, președinți consiliu județean)

Cursul Smart City pentru companii
– se desfășoară exclusiv online
– are o durată de 2 zile, un total de 12 ore de curs din care: 8 ore instruire teoretică și practică + 2 ore invitați VIP + sesiune 2 ore Q&A dedicată
– are un nivel de dificultate ridicat (presupune cunoașterea tehnologiilor folosite în proiecte SC, terminologie, etc)

Intră în grupul profesioniștilor din Industria Smart City

La cursurile și workshopurile desfășurate de Asociația Română pentru Smart City în cadrul programului Academia Smart City au participat reprezentanți ai mai multor instituții de stat: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, Consiliul General al Primăriei Capitalei, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 4, Primăria Sectorului 6, Primăria Beclean, Ambasada Franței, și nu numai.

Cine va beneficia cel mai mult de acest curs
Cursul este dedicat personalului din companii – decidenților, tuturor celor care vor să înțeleagă industria, potențialul, tipurile de proiecte, sursele de finanțare dar, mai ales, abordarea corectă privind implementarea acestor proiecte.
Fie că sunteți importator, producător, distribuitor sau integrator, expert, antreprenor sau consultant – acest curs vă va arăta nișa perfectă pentru a intra în Industria Smart City sau, după caz, pentru a vă consolida poziția în piață.
Vă ajutăm să înțelegeți maniera corectă de abordare a autorităților publice – de la idee la implementare.

  • Înțelegerea Industriei Smart City din România și dezvoltarea instrumentelor interne necesare companiilor dornice să intre în domeniu sau consolidarea prezenței în proiecte
  • Înțelegerea principiilor fundamentale ale orașelor inteligente (Smart City), tendințele pieței și infrastructura orașelor inteligente
  • 
Înțelegerea tehnologiilor orașelor inteligente și a zonelor principale de implementare ale acestora
  • Înțelegerea beneficiilor implementării soluțiilor tip smart city pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și eficientizarea resurselor
  • Dezvoltarea unei viziuni profunde asupra provocărilor, proiectelor și tehnologiilor viitoare ale orașelor inteligente
  • Strategii pentru gestionarea eficientă a tranziției de la infrastructurile vechi la sistemele urbane inteligente
  • Exemple de bune practici naționale și internaționale privind rezolvarea problemelor comunităților, prin intermediul soluțiilor tip Smart City

• Prelegeri și prezentări interactive
• Interviuri și materiale video
• Studii de caz naționale și internaționale
• Sesiune Q&A
• Studiu individual
• Prezentare multidisciplinară (experți din industrie, factori de decizie, cadre universitare)
• Acces la o platformă de schimb de experiență și de bune practici
• Sesiuni interactive
• Materiale oferite fiecărui participant: suport de curs, prezentări power point, mapă de prezentare digitală conținând agenda și materialele suport și informative

Pentru înscrierea la acest curs, aveți nevoie de competențe nivel mediu de utilizare a calculatorului, conexiune internet, limba engleză nivel mediu.

Cursul are un nivel de dificultate ridicat (presupune cunoașterea tehnologiilor folosite în proiecte Smart City, terminologie, etc)

Vârstă: participanții trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani până la începerea sesiunii de cursuri

Studii: superioare

Beneficiile cursanților

Aflați care este rolul tehnologiei și al datelor în orașe și învățați cum puteți participa la crearea proiectelor Smart City.

Certificare

Diplomă recunoscută de Asociația Română pentru Smart City și acces la conținutul cursului 24/7​

Statistici

și date unice în România.
Rapoarte prezentate doar în cadrul acestui curs​

Interconectare

Care sunt industriile interconectate și cum lucrează acestea

Harta proiectelor​

Smart City din România

Tehnologii

produse și servicii prezente în proiectele SC din țară​

De la idee la implementare

Cum putem demara un proiect Smart City

DETALII TEHNICE

Cursul se desfășoară online/live, și este necesar ca fiecare participant să:

1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional căști/cameră web)

2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line

Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:

Sistem de operare Windows

Sistem de operare MacOS

Telefon mobil cu sistem de operare Android

Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei